Novi Sad
16.08.2012.
11:55 > 15:58
Zaštitnik građana Novog Sada Aleksandar Grujić preporučio je gradskoj upravi da uvede jedinstveni registar Skupština zgrada na teritoriji Grada.
  • ahaha

    19.08.2012 09:57
    Nema većih problema od Skupštine zgrade?
    Pre npr. što počne da se zabavlja sa Skupštinama zgrade mogao bi ombudsman malo da poradi na tome da Poreska uprava, sud, katastar i Informatika usaglase podatke koje imaju. Stižu poreska rešenja ljudima koji su svoj stan prodali, platili porez, prepisali stan na drugo ime a poreska ne prati izmene.
  • zavrzlama od Ombudsmana

    17.08.2012 07:48
    za jos vise peljesenja gradjana
    I sada oni koji stanuju u stanovima u zgradama, treba JOS VISE DA PLACAJU NEKOM NOVOOTVORENOJ birokrtatskoj sluzbi


    zar nije INFORMATICI dosta sto za svoj (NE)RAD
    peljesi gradjane

    Nisu stanovi VLASNISTVO NICIJE kao sto je bilo nekada

    stanovi imaju svoje VLASNIKE,zar vlasniku mora da ima jos i TUTORA od strane Grada, a njihov odabir SKUPSTINE stanara je znaci ravan nuli

    zar ce Grad bolje znati problematiku u zgradama od samih stanara-vlasnika

    problem je kod stanara sto nisu SVI na sastanku , kada PREDSEDNIK zakaze sastanak zbog razno raznih problema
    jer kao stanari su ili jako radne osobe i nema ih u stanu, ili su izuzetno uorni da bi dosli na sastana i da zajednicki rese problem

    Ova inicijativa Ombudsmana je cista zavrzlama kako bi jos vise uzimao Grad novaca jer kasa je sve tanja, a neradnika tj BUDJETSKIH radnika sve vise
  • zaštitniče

    17.08.2012 07:19
    gde si ti doktorirao prava?
    Ova nazovi "preporuka",ima za cilj da ostavi utisak da Gradski zastitnik nesto radi a ne i da pomogne građanima u rešavanju problema.
    Grad osniva javna preduzeća za obavljanje pojedinih poslova i JP Informatika, već naplaćuje prihod za Skupstine stanara,što znači da evidencija postoji, samo je možda treba malo urediti.
    Preporučeno je da "registar" vodi Gradska uprava,i to Sekretarijat koji ima jasno utvrđene nadležnosti u koji svakako ne spada preporuceni posao.
    I ono najvažnije ne vidi se koja je svrha uvođenja ovog registra.
    Bolje je i ne raditi nego bacati prasinu građanima u oci.
  • Predsednik :)

    17.08.2012 07:05
    Naravno sad će da se jave svi mogući dežurni pljuvači ali sam želeo pre svega da ukažem na to da ukoliko imate neke pritužbe na rad predsednika Skupštine stanara i ne zadovljni ste njegovim radom vi onda možete lepo da skupite dovoljan broj potpisa (51%) i smenite predsednika Skupštine, ali ja bih rekao da u većini slučaja nije problem u tome da se skupe potpsi nego je kvaka što u stvari NIKOG drugog od stanara i ne intersuje da se ozbiljno bavi problemima do kojih bi eventualno došlo, a ako se i desi neki problem oma dižu ruke od ''funkcije''. Lako je sa strane opanjkavati nekog i imati razne lepe ideje, a kad treba nešto konkretno uraditi nigde nikog. Stvar koju svi odma vide je novac i neku korsit od svega. Ja sam predsednik Skupštine stanara u zgradi gde je više nego pola podstanra, gde nas vlasnika ima bukvalno koliko prstiju na jednoj ruci od 30 i nešto stanova pri čemu ja na ime funkcije ne uzimam nikakav novac, meni je pre svega najvažnije da lift radi da ima vode u zgradi i da radi grejanje zimi jer živim na poslednjem spratu i jako mi je bitno da sve u zgradi besprekorno funkcioniše. Sve sumnje da je eventualno došlo do neke zloupotrebe lako se mogu utvrditi treba samo da se obratite predsedniku i da vam pokaže na uvid sve račune i izvode iz Banke za period za koji postoji sumnja da je došlo do neke prevare, pa ko ima vremena da se bavi time nek SLOBODNO proverava. Lično bih voleo da neko drugi preuzme tu funkciju predsednika ali je problem što to u stvari niko ne želi, a ja ne mogu da dignem ruke i da se foliram da me je briga jer neću sutra da dođem u situaciju da idem peške i da nemam vode na zadnejm spratu jer su pare nestale sa računa i nema da se plati majstor za popravku.
  • A.P.

    17.08.2012 05:58
    Pa dokle bre
    Kada sam registrovao zgradu u Republičkom zavodu za statistiku koštalo me preko 1700 dinara. Pretpostavljam da će se posle svakih izbora tj. svakih 4 godine morati registrovati zgrada na nekoj novoj adresim. Ali po većej ceni. Jer inflacija važi za sve sem za plate. A zašto služe ovce nego sa šišanje. Vidi sliku: http://www.skupstinastanara.com/Upload/1_1_NJTLXB16SY62EV4BTJQWQUFMSW7OC6.jpg
  • stanarka

    16.08.2012 20:49
    dokle?
    Samo da mi je znati hoće li neko stati na kraj i onim "predsednicima" Skupštine stanara koji koriste podstanicu kao ličnu biciklanu, ostavu pa čak i kao radinicu, ah, ah,...
  • -

    16.08.2012 20:24
    -
    znajuci nedace stanara u magminim, aleksandrovim itd zgradama- nisam ubedjen da se naivna i dobrocudna nakana krije u pozadini.
  • Sugrađanin

    16.08.2012 15:38
    Sve pohvale
    za veoma koristan predlog.. Gradski ombudsman u potpunosti opravdava poverenje koje mu je ukazano. Retko stručna i nepristrasna ličnost.
  • Ombudsman

    16.08.2012 15:34
    je "veoma strucan"
    Kada se osniva Skupstina zgrade potrebno je dobiti maticni broj za istu u Republickom zavodu za statistiku, zatim se dobija PIB, poreski broj u Poreskoj upravi, posle toga se u sudu overavaju potpisi ovlascenih lica. Skupstine zgrada koje imaju sklopljene ugovore o odrzavanju a placaju ga preko Informatike regustruju se i tamo.

    Svaka registracija kosta vremena i novca za takse. Najskuplji je zavod za statistiku.

    Ocigledno treba napraviti catama jos posla, kako bi naplatili jos neku taksu. Da li su culi za e-upravu? U Nemackoj nijedna javna institucija ne moze traziti od gradjana podatak koji ima druga javna institucija. Povezite se i razmenite podatke ako ne krsite time Zakon.
  • Zorule

    16.08.2012 13:19
    Najzad !
    Malo i tu reda da se uvede,a ne kao do sada što je bilo... Da Đurika napravi kapiju koja se klima posle dve nedelje, na koju ne mogu da uđu invalidska kolica, i još za taj posao uzme po stanu 50 jurosa, i nikad ne prikaže račune i koliko je naplatio ruke !!! Sad će najzad neko biti nadležan i za te sitne jaj.re !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna